Twitter Contact Blog

Nick de Kruijk

Fotografie »

Na bijna 16 jaar: Doe maar gewoon Nick

woensdag 6 mei 2015 17:01

Hey, waar is Amphora gebleven? En waarom de overstap naar gewoon Nick de Kruijk? Lees het hier.
Een nieuwe startJuni 1999, ik had een klant! En hij wilde een factuur... 'Ok,' denk ik dan, 'gaan we regelen.' Maar hoe?
Oh ja, inschrijven bij de Kamer van Koophandel, maar dan moet ik een bedrijfsnaam bedenken. Dat werd Amphora Multimedia, waarbij Amphora natuurlijk verwijst naar mijn achternaam en Multimedia in die tijd gewoon een coole term was die iedereen gebruikte. BTW nummer erbij en hoppa, ik was een "echt" bedrijf! Ik blies hoog van de toren met: 'wij' doen dit, 'wij' doen dat, maar eigenlijk was 'wij' natuurlijk gewoon 'ik'. Dat moest ik ook iedere keer uitleggen als ik een eerste gesprek had bij een potentiële opdrachtgever.

Uiteindelijk was iedereen (nou ja, bijna iedereen) blij met mij; de naam Amphora maakte eigenlijk niets uit. Eerlijk gezegd wil ik ook helemaal niet pretenderen dat ik een bedrijf ben. Ik wil niet doen alsof 'we' personeel hebben dat alles kan, dat is tenslotte niet zo. Ik ben gewoon Nick en ik doe wat ik doe met mijn kennis en gebreken. Zo doe ik het tenslotte al vijftien jaar, met veel plezier. Mijn opdrachtgevers zitten niet te wachten op het zoveelste webbureau dat ze wel even komt vertellen hoe goed ze zijn en hoe het moet. Nee, ze zoeken gewoon Nick de Kruijk, die er voor zorgt dat ze een perfecte website krijgen of die hun ontwerp perfect uitwerkt.

In 15 jaar is er ook veel veranderd. Het aantal freelancers en ZZP-ers is enorm gestegen, zeker in de creatieve sector. Straks zijn er meer zelfstandigen dan medewerkers in loondienst. En hebben ze allemaal een eigen bedrijfsnaam? Tuurlijk niet, het zijn individuen die meestal onder hun eigen naam werken. Zij kiezen, net als ik nu, voor een persoonlijke benadering.

Dat betekent natuurlijk niet dat ik alles helemaal alleen doe. Ik heb een heel netwerk tot mijn beschikking van ontwerpers, ontwikkelaars, SEO specialisten, copywriters, conceptbedenkers en alles wat nodig is om een succesvolle website of applicatie te bouwen.

Verdwijnt Amphora dan helemaal? Nee, mijn hosting activiteiten zal ik blijven doen onder deze naam. Zie www.amphora.nl voor meer informatie over hosting pakketten en tarieven.

Klaar voor een nieuwe start dus en hopelijk tot snel!
« Terug
panorama
Bezoek mij in een oude klompenfabriek
Gelegen op loopafstand van het Centraal Station (5min) zit ik met andere creatieve bedrijven in De Klompenfabriek.

Bezoekadres
Weerdsingel Westzijde 33A
3513 BC  Utrecht
Verlegen?
Laat je e-mailadres of telefoonnummer achter en ik neem zo snel mogelijk contact op.

Zakelijke gegevens
KvK: 30157344
BTW: NL170866270B.01